Saturday, October 24, 2015

Stick & Stones #40


[Prolog] [#1] [#2] [#3] [#4][#5] [#6] [#7] [#8] [#9] [#10] [#11] [#12] [#13] [#14] [#15] [#16] [#17] [#18] [#19] [#20] [#21] [#22] [#23] [#24] [#25] [#26] [#27] [#28] [#29] [#30} [#31] [#32] [#33] [#34] [#35] [#36] [#37] [#38] [#39]



17 hari kemudian, Situasi: New York.

Adam melangkah ke arah pintu dengan malas. Dia baru saja mahu tidur sebelum loceng pintunya ditekan bertalu talu tanpa henti. Dia mahu abaikan saja tapi apabila memikirkan tentang jiran-jiran, terus saja dia melangkah ke arah pintu.

Dia telan air liur saat meihat kelibat wanita di hadapannya. Amily mengukirkan senyuman padanya sebelum melangkah masuk tanpa dipelawa.

Adam tarik nafas. “How on earth you are here?” Soal Adam dengan hairan. Hairan dengan kemunculan Amily di New York. Dan dia juga hairan bagaimana Amily tahu alamatnya yang ini.

Amily senyum sambil matanya memandang keadaan sekeliling. “I was invited to New York Fashion Week tomorrow.”

“Jadi?” Adam masih tidak berpuas hati dengan jawapan Amily. Wanita ini mengelak darinya sejak insiden penceraian itu. Setiap kali dia menghubungi Amily, wanita itu tidak pernah mahu menjawab panggilannya. Dan sekarang Amily muncul di apartmennya di New York. Tertanya-tanya apa helah Amily Katrina kali ini. Mula-mula mahu bercerai dan kemudian mendiamkan diri dengannya. Dan sekarang muncul di hadapannya. 

“Since I know you are here too, I’m visiting you.”

“How you get this address?”

“Daniel.”

Adam mengeluh. Semuanya masuk akal. “Jadi, apa yang buat you datang sini? I thought we gonna divorce soon.”

Amily senyum sinis. “It is. Tapi you cakap you tak mahu bercerai. Peguam I dan banyak kali hubungi peguam you dan dia berikan jawapan yang sama you berikan pada I.”

“It is. I tak nak bercerai,” balas Adam.

“Why?”

“You bagitahu I dulu kenapa you beria-ia mahu bercerai.” 

Amily tarik nafas. Sejujurnya dia juga tidak menyangka dia akan mengambil keputusan yang drastic ini. Tidak pernah dia terfikir mahu bercerai dengan Adam. Tidak pernah dia terfikir mahu melepaskan ‘sesuatu’ yang menjadi penentu kepada kekayaannya. Semuanya bermula sejak insiden Anna itu. 

“Losing me will makes you losing everything, Amily,” Adam bersuara lagi.

“I really don’t care about that anymore.”

“You said money is everything.”

Amily telan air liur. “It is. Tapi I dah bosan dengan you.” Dia bangun, melangkah ke arah Adam. 

Adam kerut dahi. Tidak memahami ayat Amily. 

“I’m giving up on you.” Tambah Amily lagi. Seusai ucapkan itu, Amily memusingkan tubuhnya, dia baru saja mahu memulakan langkahnya ke pintu sebelum Adam menarik tangannya, membuatkan dia kembali menghadap lelaki itu. Belum sempat dia bersuara, bibirnya telah disentuh. Lama dan hangat. Dan dia sedikitpun tidak menepis.

Beberapa seketika kemudian, Adam melepaskan ciumannya. Dia memandang Amily yang kelihatan terpinga-pinga dengan tindakannya. Dia juga tidak tahu apa kena dengannya tadi tapi dia tahu dia tak mahu kehilangan Amily. “Stay with me.”

Amily telan air liur. 

“Let’s do that.”

“Do what?” Amily hairan. Belum sempat dia bersuara lagi, tubuhnya telah ditolak oleh Adam, membuatkannya dia rebah di sofa. “Adam…” Amily telan air liur tatkala Adam mengambil tempat diatas tubuhnya.

“Let’s do that..” Adam bersuara sekali lagi, sambil tangan kanannya memegang pipi wanita di hadapannya.

Amily telan air liur. “Adam…” Amily meronta, cuba menolak tubuh lelaki di hadapannya tapi dia tidak mampu. 

“Stay with me,” ucap Adam lagi sambil matanya memandang tepat anak mata coklat milik Amily Katrina ini. 

Amily telan air liur saat sekali lagi bibirnya disentuh oleh Adam. Kali ini dia membalas ciuman lelaki itu. Lidah bertemu lidah sebelum tangan Adam menjalar ke tubuhnya. Satu persatu pakaian ditanggalkan, membawa rahsia malam.



!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Adam membuka mata. Dia mengukirkan senyuman melihat Amily yang sedang lena di sebelahnya. Dia mengucup bahu isterinya yang terdedah. “I love you.” Senyuman terukir saat melihat Amily yang bergerak sedikit, mungkin marah apabila tidurnya diganggu.

Dia kemudian turun dari katil, melangkah ke bilik air. 15 minit kemudian dia keluar dari bilik air dan Amily masih lena. Adam mengukirkan senyuman sebelum dia melangkah keluar dari bilik, menuju ke dapur. Dia mahu sediakan sarapan untuk mereka. 

Dua jam kemudian, kelibat Amily muncul di dapur. 

“Morning sayang,” sapa Adam pada isterinya. Dia memandang Amily dari atas hingga bawah. Wanita itu hanya mengenakan baju kemeja miliknya. “You look sexy this morning,” ucap Adam dengan senyuman gatal.

“I can’t find my clothes, so I’m borrowing yours.” Amily bersuara. Mujur saja kemeja Adam cukup besar menutup separuh bahagian badannya. 

Pakaian you kat ampaian.”

Amily angguk. Dia kemudian mengambil tempat di meja makan. “What’s for breakfast?”

Adam senyum sebelum mengambil tempat berhadapan isterinya. “I made us Bluerberry Pancake.”

Amily angguk sebelum menikmati Pancake yang sudah tersedia di hadapannya. Dia makan terlebih dahulu tanpa menunggu pelawaaan Adam. Jujur, dia tersangat lapar pagi ini. Seolah-olah dia tidak makan untuk beberapa hari.

Adam yang sedang memerhatikan gerak geri isterinya hanya mengukirkan senyuman saja.

“Kenapa you tak makan?” Soal Amily saat terpandangkan makanan Adam yang masih tidak terusik.

Adam senyum. “I dah kenyang tengok you.”

Amily ukir senyuman menggoda.

Did I told you, you looked sexy this morning?” Adam bersuara lagi.

Just this morning?”

“Last night you are more sexier than this morning.” 

Amily senyum lagi. “So does with you.”

Adam senyum. “You should be honest with me.”

“About what?”

“Last night was the first time for you.”

Amily senyum senget. “I like teasing you.”

Adam mengeluh. “Mulai hari ni I nak you berlaku jujur dengan I.

“Kenapa I perlu buat macam tu?” Sengaja Amily keluarkan soalan yang dia sendiri sudah tahu jawapannya.

“Because you’re mine.”

Amily senyum. “So?”

“I tak nak bercerai.”

“Why?”

Adam mengeluh lagi. Sakit hati pulak dengan soalan yang keluar bertubi tubi dari mulut Amily. “Because I love you.”

“You tak menyesal?”

Adam telan air liur. Dia merenung tepat ke mata Amily. “No.”

Amily senyum lagi. kali ini senyum sinis. “Well, I will think about it deeply.” Dia bangun. “Thanks for the breakfast. It’s delicious.”

Adam mengeluh kasar. Dia turut bangun, melangkah ke arah Amily. Lengan isterinya direntap kasar, membuatkan wanita itu kembali menghadapnya. “Don’t do this.”

“Do what?” Amily pandang Adam. Sengaja dia mahu menduga hati lelaki bernama Adam Joshua ini.

Sekali lagi Adam mengeluh. “I…” belum sempat dia bersuara bibirnya telah dikucup oleh Amily. Adam telan air liur sambil matanya memandang AMily yang sedan

Sayang… I was just teasing you,” ucap AMily sebelum memeluk erat lelaki itu. 

Adam mengeluh lega. Dia mengukirkan senyuman sambil memeluk erat isterinya.



Reenapple: Yeay! Dah berbaik! Ekhemm



11 comments:

  1. Ala sikit nya....adam & amily...best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sikit ei?? Hahaha. Ini je yang mampu.

      Delete
  2. Yeahhhh. I sukeeeeee. Now adam and amily dh berbaik. I tak sbar nk tunggu part sweet dorangg.

    ReplyDelete
  3. Yeeahh dh baik
    x sabar nk tunggu n3

    ReplyDelete
  4. Wahh..adam and amily dh berbaik..cant wait for the next entry..

    ReplyDelete
  5. Hahahh finally she become urs... adam yeayyy for u

    ReplyDelete

Daun lili daun keladi
Kalau sudi, sila komen lagi.